Press

Ett fat med Donostias pintxos .
Donostias pintxos. (Foto: Donostia)

Donostia.se är ett hobbyprojekt för att sprida kunskaper och kärlek om och till pintxos, den baskiska varianten av tapas, i Sverige. Det drivs av Peter Hjalmarsson, Helena Hjalmarsson och Jakob Lindström, tre pintxosälskare som gillar att tillaga och äta dessa läckerheter från norra Spanien, och som gärna delar med sig av sina upplevelser och erfarenheter med likasinnade.

Chévre under ett lager tomatmarmelad, balsamicosirap och sesamfrön.
Chévre, tomatmarmelad.
(Foto: Donostia)

Här får du reda på vad pintxos är, vad man dricker till, vilka de bästa ställena är att äta pintxos i San Sebastián och Barcelona, varför Årets kock också älskar pintxos, hur man umgås på baskiska samt vilken roll Rita Hayworth spelar i pintxoshistorien och mycket mycket mer.

Kontakt: Peter Hjalmarsson på peter.hjalmarsson@donostia.se eller 070 – 756 08 74.

 

Lämna en kommentar