Ingredienser för 8 pintxos
150 gram mjölig potatis
2 stycken (25 gram) ägggulor
1 deciliiter mjölk
8 salviablad till dekoration, salvia efter smak
100 gram kycklinglårfilé
20 centimeter baguette
Svartpeppar, salt, muskot
Persilja eller annat kryddgrönt
- Koka potatisen och mosa till en puré. Låt kallna.
- Rör ned ägg, salt och peppar, eventuellt mjölk, och blanda till ett ganska löst mos.
- Finhacka salviabladen och blanda ned i moset. Smaka av (är du förtjust i salvia så finns det utrymme att ta mer). Låt svalna.
- Putsa kycklinglårfiléerna och dela på höjden (så de blir hälften så tjocka)
- Krydda filéerna med salt och peppar.
- Stek kycklingen på hög värme.
- Montera i följande ordning
- Baguette
- Ett rejält lager med potatismos
- Kycklingfilén
- Dekorera med persilja
En tanke om “Kycklingfilé på potatisröra med salvia och muskot”
det vill jag prova ett bra tips om kyckling på tost ellet av bagguettes