Kycklingfilé på potatisröra med salvia och muskot


Ingredienser för 8 pintxos

Muskot i potatismoset.

Muskot i potatismoset. (Foto: Donostia)

150 gram mjölig potatis

2 stycken (25 gram) ägggulor

1 deciliiter mjölk

8 salviablad till dekoration, salvia efter smak

100 gram kycklinglårfilé

20 centimeter baguette

Svartpeppar, salt, muskot

Persilja eller annat kryddgrönt

  1. Koka potatisen och mosa till en puré. Låt kallna.
  2. Rör ned ägg, salt och peppar, eventuellt mjölk, och blanda till ett ganska löst mos.
  3. Finhacka salviabladen och blanda ned i moset. Smaka av (är du förtjust i salvia så finns det utrymme att ta mer). Låt svalna.
  4. Putsa kycklinglårfiléerna och dela på höjden (så de blir hälften så tjocka)
  5. Krydda filéerna med salt och peppar.
  6. Stek kycklingen på hög värme.
  7. Montera i följande ordning
    1. Baguette
    2. Ett rejält lager med potatismos
    3. Kycklingfilén
    4. Dekorera med persilja

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

One thought on “Kycklingfilé på potatisröra med salvia och muskot