Polkabetor med manchego på citronmajonnäs


Ingredienser till 8 pintxos

1 st grundsats majonnäs

1 citron

4 st polkabetor

8 skivor (cirka 80 gram) manchego

Ett par nypor färsk timjan

30 centimeter baguette

Polkabetor är lite mildare än rödbetor, så är man rödbetsälskare så kanske man hellre väljer vanliga rödbetor. Vi tycker dock att den mildare smaken på polkabetorna matchar de tunna skivorna av manchego bättre. Citrusmajonnäsen tillför fräschör.

Tillagning

Om du gör majonnäsen från grunden så skadar det inte att göra den extra tjock genom att vispa ned extra mycket olja.

1. Koka polkabetorna i 55 minuter.

2. Låt svalna och skär i cirka 15 millimeter tjocka skivor.

3. Gör en grundsats majonnäs och tillsätt citronen (helst redan tillsammans med äggen).

4. Hyvla tjocka skivor manchego.

5. Montera i följande ordning

  1. Bröd.
  2. Ett tjockt lager majonnäs.
  3. En manchego-skiva.
  4. Polkabeta.
  5. Dekorera med färsk timjan.

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>